Initiatievenknooppunt

Er zijn veel plekken in de stad waar je als initiatiefnemer hulp kunt vinden. Je kunt hierbij denken aan de volgende organisaties:

Groene Loper
De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond de steden van Overijssel.

Natuur- en Milieu Overijssel
Samen met overheden, bedrijven en inwoners werkt Natuur en Milieu Overijssel aan een  mooi en duurzaam Overijssel. Een provincie waar we duurzaam wonen en werken en waar inwoners van Overijssel nu en in de toekomst kunnen genieten van een gezonde en  groene leefomgeving.

Blauwvinger Energie
Blauwvinger Energie werkt aan Echte Zwolse Energie. Dat is in Zwolle opgewekte duurzame energie: van, voor en door Zwollenaren. Voor nu én voor later.  Echte Zwolse Energie is ook besparen. Immers, energie die niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken! Om onze doelen te realiseren werken we in projecten samen met inwoners, Zwolse bedrijven, organisaties, scholen, en nog veel meer organisaties.

Samen Zwolle
In Zwolle regelen we het samen! Op SamenZwolle vind én plaats je alles wat je voor en met elkaar kunt doen in onze mooie stad of in jouw wijk. Van vrijwilligerswerk en participatiebanen bij verschillende Zwolse organisaties, tot gezellige en interessante activiteiten in de buurt en oproepen en hulpvragen van Zwollenaren, stichtingen en verenigingen.

ZwolleDoet!
Wil jij je handen uit de mouwen steken, meedenken met een vrijwilligersorganisatie, sparren over maatschappelijke ontwikkelingen in de stad of kun je juist iemand gebruiken die jou of jouw organisatie helpt? Of het nu gaat om ideeën of compleet uitgewerkte plannen die al jaren draaien, Vrijwilligerscentale ZwolleDoet! slaat een brug tussen al die organisaties en enthousiaste en betrokken mensen die iets willen dóen. 

iWorkspace
iWorkspace gelooft dat iedereen waardevolle ideeën heeft. Maar soms wil je jouw initiatief nog meer kracht geven. Bijvoorbeeld door extra netwerk, financiering of hulp bij de uitvoering. iWorkspace biedt initiatiefnemers ondersteuning op verschillende gebieden zodat ideeën werkelijkheid worden. Zij coachen initiatiefnemers zodat eventuele drempels en obstakels verdwijnen. iWorkspace geeft jouw idee nog meer maatschappelijke impact. Zo helpen zij jou de volgende stap te zetten.

BoosterZ
BoosterZ biedt vanuit haar netwerk ondersteuning aan mensen met maatschappelijk, duurzaam, sociaal initiatief en herbergt het Lokaal Fonds Zwolle.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale projecten die mensen met elkaar verbinden. Dat doen ze met geld, kennis en aandacht.

Fondsen
In het FondsenBoek vind je informatie over zo’n 1000 fondsen. Afhankelijk van het project kun je bij deze fondsen een aanvraag indienen. De meeste bibliotheken hebben dit boek in de collectie.

Een overzicht van vermogensfondsen die een website hebben vind je op www.vermogensfondsen.startpagina.nl.