Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve manier om een initiatief/project te financieren. Via funding probeer je anderen enthousiast te maken voor jouw initiatief en hen te ‘verleiden’ om financieel bij te dragen zodat het initiatiefrijf daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van fundingsites voor je initiatief.

Platform Voor je Buurt
Voor je Buurt is hét crowdfundingplatform voor je buurt, dorp of stad. Via Voor je Buurt zamel je geld, hulp en materiaal in en geef je samen met anderen kleur aan je omgeving. Ongeveer 80% van de campagnes op Voor je Buurt is succesvol. Neem zelf initiatief! Bekijk hieronder hoe je kunt bijdragen aan lopende campagnes of hoe je zelf een campagne opzet. 

Lovetofund
Lovetofund is hét crowdfundingplatform in de Zwolse regio.We brengen ondernemers en investeerders bij elkaar en ondersteunen ondernemers met het financieren van hun plannen. We zien onze mooie regio graag nog meer groeien en willen dat goede plannen voor mooie projecten een eerlijke kans van slagen krijgen.

Geld voor elkaar
Onze missie is om positief bij te dragen aan de financierbaarheid van (MKB) Nederland. Met crowdfunding faciliteren we financiering voor ondernemers en particulieren. Dit wordt mogelijk gemaakt door duizenden investeerders. Hiermee wordt de 'echte' economie ondersteund, profiteren investeerders van een hoog rendement en maken ondernemers hun ambities waar.

Douw&Koren
In 2011 is ‘s werelds eerste crowdfunding adviesbureau opgericht: Douw&Koren. Crowdfunding kan een bron van funding zijn als banken of subsidieverleners dat niet (meer) zijn. Maar vooral: dat een crowd van jouw initiatief, jullie initiatief kan maken. In 7 jaar zijn er met geweldige, eigenwijze en bevlogen initiatiefnemers meer dan 450 crowdfunding campagnes gemaakt. . We helpen je om jouw crowd (dat zijn jouw ambassadeurs van vandaag en morgen, van trouwe klanten tot betrokken donateurs of terugkerende bezoekers) echt te snappen, zodat jij samen met jouw crowd kan ondernemen, bouwen, maken, funden en nog veel meer.

Idealenkompas
Het IdealenKompas helpt jou goede ideeën te realiseren. Het IdealenKompas matcht mensen met hulpvragen aan aanbieders van diensten en middelen: financiering, advies, extra handen, locaties, materiaal en meer.

Fondsenwerving online
Financiële middelen voor je organisatie of project vinden. Toegang tot 3612 subsidies, fondsen, beurzen en financiering voor je organisatie of project. Plus: Handige stappenplannen, handboeken, tips en advies.