Hugo, Joep, Finn en Casper in de Beneluxfinale van First Lego League!

Hugo, Joep, Finn en Casper (12/13 jaar) zijn leerlingen van het Thomas a Kempis College. Zij doen mee aan de First Lego League (FLL). De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Dit jaar is het thema Hydro Dynamics.

De leerlingen moesten werken in een team om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. Zij lieten het resultaat zien tijdens de regiofinale op 23 en 24 november jl. in het Deltion College. De opdrachten waren:

Ontwerp, bouw en programmeer een robot
De teams moeten een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Daarbij maken ze gebruik van het Lego Mindstorms  systeem. Met deze robot moet tijdens de regiofinale wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn.

Voer je eigen onderzoek uit en presenteer de resultaten
De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Het team voert binnen het thema Hydro Dynamics een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt verwacht dat ze zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben. Vervolgens moeten de kinderen zelf op zoek naar een creatieve oplossing waarbij mens en dier elkaar helpen, die ze vervolgens presenteren op de regiofinale.

3D geprinte WaterXpress
Hugo, Joep, Finn en Caspar bouwden een 3D geprinte WaterXpress; een oplossing voor het regenwaterprobleem. Tijdens de regiofinale op 24 november jl. behaalden zij de meeste punten en daarom mogen zij zich nu gaan opmaken voor de Beneluxfinale op zaterdag 3 februari 2018 waar ruim vijftig teams tegen elkaar zullen strijden in Leeuwarden. Wij wensen de mannen veel succes!