Elevate wint startup weekend Zwolle met 'Job Tinder'

Binnen 54 uur van idee naar startup. Vijfenveertig enthousiaste deelnemers gingen deze uitdaging aan tijdens de eerste editie van Startup Weekend in Zwolle.

Zondagavond 13 november is de sfeer op een hoogtepunt. Waar de deelnemers op vrijdagavond binnenkwamen als individuen, maken ze nu deel uit van gedreven startup teams; allen in spanning voor de grote finale in ‘Hanz’, aan het Hanzeplein in Zwolle. Dit is hét moment waarop ze hun product of dienst moeten presenteren voor een vakkundige jury. René de Heer, wethouder en locoburgemeester van Zwolle, is aanwezig om de prijs uit te reiken.

Winnaar
Elevate is de winnaar van Startup Weekend Zwolle. Het team scoorde het best op de drie beoordelingscriteria: validatie, businessmodel en uitvoering. “Wel eens gehad dat je een baantje zocht, een formulier invulde bij een bedrijf en er nooit meer wat van hebt gehoord? Wij lossen dit probleem op met onze nieuwe app: Elevate!” stelt het team tijdens hun presentatie. De app zorgt ervoor dat bedrijven sneller jonge werknemers kunnen vinden en andersom. Elevate is een soort ‘Job Tinder’ en bedoeld voor 13 tot en met 22-jarigen. Bedrijven en werkzoekenden vinden elkaar op basis van hun ingevulde profiel, kunnen elkaar ‘keuren’ en vinden zo een snelle match.

Bijzondere ervaring
Elevate is een idee van de 18-jarige Carmen van de Beek: “Ik vond het heel leerzaam, ik vind het onwerkelijk hoeveel we hebben neergezet in zo’n weekend!” Haar team is in euforie na de finale: “Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, we zijn heel verbaasd.” Op de tweede plek staat ‘DigiButler’: een app die mensen met autisme helpt bij dagelijkse problemen. ‘WRK Around’ komt op de derde plek: een platform waarmee bedrijven een relatie kunnen opbouwen met potentiële werknemers.

Geslaagde eerste editie in Zwolle
De organisatie kijkt terug op een succesvolle introductie van Startup Weekend in Zwolle. Volgens initiatiefnemer Henk Beijert krijgt het startupklimaat hiermee een belangrijke impuls en is er een fundament gelegd voor een nieuwe editie.